+32 (0)472 027 870

KioMedine injectie

KioMedine injecties zijn recent ontwikkelde injecties, voor patiënten met ernstige slijtage/ arthrose. Daar waar cortisone en gel injecties minder goed werken bij ernstige slijtage, is Kiomedine juist ontwikkeld voor patiënten met ernstige slijtage/ arthrose. De meeste mensen hebben na een injectie minder knie artrose pijn, minder stijfheid en verbetert het fysiek functioneren. Dit geldt ook voor mensen met patello-femorale arthrose (slijtage van de knieschijf). Er zijn twee nadelen aan de injectie, het is een prijzige injectie en de meeste mensen hebben de eerste 2 dagen tot 2 weken meer pijn. In de injectie zit een extract van natuurlijke herkomst, dat uit champignons gewonnen wordt. Dit product is ontwikkeld in België.

Uit onderzoek blijkt dat met deze nieuwe behandeling de pijnscore gemiddeld met 66% afneemt en 86% van de patiënten tevreden zijn.

Als u liever niet geopereerd wil of kan worden is een KioMedine injectie een serieus alternatief.

Voor meer informatie lees ook het artikel in Maguza, het zorgmagazine van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), op https://maguza.be/zorg/artikel/paddenstoelextract-smeert-pijnlijke-knie.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over dit onderwerp of een afspraak maken met Prof. Dr. Heusdens?

Bel met +32 (0)472 027 870 of laat uw gegevens achter via het contactformulier.